zondag 22 maart 2009

Ding 16

YouTube. Bij het rondkijken kwam al snel het filmpje van Mr Bean in de bibliotheek tegen. De filmpjes van Bean zitten altijd zo goed in elkaar. Hieronder het wel bekende filmpje van Bean in de bieb.



Maar nu YouTube en de bibliotheek. Veel mensen gebruiken YouTube ook als zoekmachine. Het zou natuurlijk een leuke en goedkope manier zijn van promotie. Voor de groepsbezoeken groep zeven gebruik ik momenteel een filmpje van YouTube. Voor het groepsbezoek gebruiken we het boek Subroza.nl in het boek moeten twee kinderen via internet een x aantal raadsels/puzzels oplossen om het verborgen computerprogramma te vinden. Als afsluiting laten we dan het filmpje zien. Kinderen vinden het geweldig weer even iets anders en een leuke afsluiting van het groepsbezoek. N.a.v. het filmpje kunnen zij beginnen met het oplossen van de raadsels en puzzels.
Misschien iets voor het volgende groepsbezoek i.p.v. een powerpoint een digitale rondleiding, of juist als voorbereiding op het groepsbezoek kunnen ze het in de klas bekijken op hun digitale schoolbord.
Kortom genoeg mogelijkheden. Alleen het maken van een filmpje valt vaak nog niet mee!

1 opmerking:

  1. Hoi Djûke,
    inderdaad een goed idee om eens zo'n filmpje bij een groepsbezoek te laten zien!
    Dit filmpje van Mr. Bean vond ik heel leuk; ik had het al een hele tijd niet meer gezien. De haren rijzen je te berge als je dat geknoei met typex ziet! Ben ik blij dat wij geen incunabelen in de bibliotheek hebben (is onze taak ook niet), maar als er boeken kapot worden gemaakt is dat nooit leuk.

    BeantwoordenVerwijderen